Bucharest IN_OUT / EXPOZIȚIE DE ARTĂ CONTEMPORANĂ ÎN PASAJUL UNIVERSITĂȚII

Publicat: 10 October 2016


MORA – MORE OPPORTUNITIES FOR ROMANIAN ARTISTS
BUCHAREST IN_OUT 

13 octombrie – 20 noiembrie, 2016
Pasajul Universității, București

 

Bucharest IN_OUT

Centrul de artă contemporană MORA prezintă expoziția BUCHAREST IN/OUT – expoziție in spațiu public în pasajul Universității, București

Bucharest IN-OUT este un proiect cultural de artă publică, un proiect de creație și expunere a unor intervenții de artă în spațiul public, lucrări concepute de 6 artiști vizuali contemporani, implicați prin activitatea lor profesională, în problematizarea spațiului public românesc. Proiectul încurajează diversitatea și inovația expresiilor artistice.

Proiectul susține și promovează creația de artă contemporană, pune în valoare spații publice din București și contribuie la schimbarea de mentalități, atitudini și comportamente în ceea ce privește relația cetățean – spațiu public urban, de re-apropriere a sa de către bucureștean – individ și membru al unei comunități specifice.

Transformând prin lucrări de artă spațiul public într-unul personalizat, de comunicare și coabitare, proiectul Bucharest In-Out dizolvă dihotomia înăuntru-în afară și ilustrează o co-locuire a spațiului public într-o manieră asemănătoare celei de locuire a spațiului personal, privat.

Atitudini, fapte, detalii ale spațiului de locuire, elemente simbol și multe altele specifice comportamentului “de interior”, realități ale (con)viețuirii în spațiile personale închise și ale relației dintre acestea sunt reinterpretate artistic și aduse în afară, exportate într-un spațiu public, “exterior”.

Artiști:

Adriana Mereuță
Bogdan Gîrbovan
Cristina Taraș
Irina Abaza
Mara Patriche
Petruț Călinescu


BUCHAREST IN_OUT este organizat de Asociaţia din Pod în cadrul Centrului de Artă MORA, cu sprijinul: ARCUB.
PARTENERI: CREATIVE EVOLUTION, REFORMA, PAVILION – journal for politics and culture, DIGI 24, Benjamin MOORE.
www.centruldeartamora.ro
www.facebook.com/Centruldeartamora
contact@centruldeartamora.ro
Echipa de proiect:

Irina Abaza manager 0724 015 905
Mara Patriche coordonator artistic 0736 890 051
Cristina Taraş coordonator proiecte 0723 310 911

BUCUREȘTI Blv. Regina Elisabeta nr.30