DE_PASIRE

  • Bucuresti, Joi, 20 Martie, ora 19, B-dul Regina Elisabeta nr. 30, la parter – a avut loc deschiderea Centrului de artă MORA (More Opportunities for Romanian Artists), un spaţiu de promovare pentru artişti şi arta românească contemporană, pentru dialogul dintre artă şi alte tipuri de iniţiative creatoare.

    În evenimentul de deschidere a fost vernisată expoziţia „De_păşire”, care a propus publicului o reîntâlnire cu 7 artişti reprezentativi din vechea formulă a Galeriei MORA. Se reia astfel o relaţie cu artiştii pe care Galeria MORA i-a susţinut la început de carieră, unii dintre ei la debutul unor parcursuri profesionale de excelenţă : Alexandra Turc, Aneli Munteanu, Judit Balko, Liliana Basarab, Mara Patriche, Ramon Sadic, Valeriu Schiau.

    Lucrările cuprinse în expozitie au fost aşezate în jurul conceptului depăsirii – individualizat de fiecare expozant în parte – realizate prin anexarea sau surmontarea unei identităti artistice trecute. Astfel fiecare artist a contrapus unei lucrări recente, o altă lucrare, realizată la începutul colaborării cu Galeria MORA.