Despre cursuri

Centrul de Artă MORA desfășoară pe tot parcursul anului un program educațional care constă în cursuri de artă pentru copii și adulți, ateliere de pregătire pentru admiterea în licee și universități de artă, teambuilding-uri și cursuri corporate.

Grupele sunt formate dintr-un numar restrâns de cursanți, dând astfel posibilitatea profesorilor noștri să lucreze cu fiecare în parte, să-i descopere aptitudinile, să-l ghideze în dezvoltarea de noi abilități și să-i încurajeze explorarea artistică indiferent de experiența sa anterioară.

Cursuri de artă pentru copii

Dacă aţi descoperit în copilul dumneavoastră o fire creativă şi aţi observat cât de uşor se exprimă mâzgălind toată ziua, desenând pe ultimile pagini ale caietelor, decupând, lipind şi împrăştiind prin toată casa cu tot felul de reviste , creioane şi culori, atunci e sigur că aceste cursuri de artă i se potrivesc cel mai bine. Aici va găsi mediul în care îşi poate dezvolta abilităţile şi va învăţa noţiuni care îl vor ajuta să avanseze şi să stăpânească tehnici de bază ale picturii , desenului si modelajului.

Prin intermediul acestor cursuri, copii se iniţiază şi aprofundează noţiuni fundamentale ale artelor plastice precum proporţii şi linie, valoraţie şi ton, formă şi culoare, amestec de culori sau pensulaţie. Atelierele abordează subiecte şi teme complexe (compoziţie, natură statică, peisaj etc) ce sunt adaptate categoriei lor de vârstă. Prin programul educaţional pe care vi-l propune, Centrul de Artă MORA vine în întâmpinarea părinţilor care conştientizează că sistemul de învăţământ românesc nu include şi acest tip de educaţie foarte important pentru formarea viitorului adult. La noi se învaţă, se discută, se dezbat viziuni diferite despre lume şi despre oameni

Cursuri de artă pentru adulți

Cursuri de artă (pictură, desen, modelaj)

În cadrul acestor ateliere se îmbină teoria cu practica, veţi face cunoştinţă cu mari artişti şi filosofiile lor, veţi afla poveştile din spatele unor capodopere şi veţi desluşi căile întortocheate ale artei moderne.

În cadrul fiecarui atelier, cursanții vor învața diferite tehnici artistice, se vor familiariza cu diverse modalități de expresie vizuală , dezvoltându-și imaginația și creativitatea și dobândind abilități artistice care îi vor ajuta la realizarea unor lucrări finite. Sunt ateliere unde se studiază genurile picturii, corpul uman, urmărindu-se noţiuni de anatomie şi perspectivă, sau noțiuni de bază ca: așezarea în pagină, amestecul culorilor, folosirea diferitelor medii: culori de ulei, acrilice, pastel, acuarelă, tușuri, lut etc.

Cursuri de artă (pictură, desen, modelaj)

Centrul de Artă MORA vă invită să experimentaţi moduri de exprimare personală prin intermediul cursului de design de bijuterie contemporană dedicat adulţilor. În cadrul atelierului de bijuterie veţi experimenta atât tehnici şi materiale tradiţionale cum ar fi metaloplastia, prelucrarea sârmei, topirea , moduri de montare a unei pietre etc., ale bijuteriei cât şi tehnici şi materiale neconvenţionale atât de des folosite în bijuteria contemporană (cum ar fi , imaginea digitală , lâna, fetru, obiecte reciclate etc.). Se vor folosi ca surse de inspiraţie bijuterii tradiţionale din diferite epoci dar şi creaţii ale unor artişti cum ar fi Picasso, Calder, Ted Noten , Jorge Manilla şi alţii. Fiecare ședință va conține un exercițiu de creație intuitivă conceput pentru a veni în sprijinul căutarii stilului personal.

Cursuri de animație

În cadrul acestui curs veți învăța noțiuni generale de software, montaj, sunet, scenaristică, imagine și expresie corporală. Cursanții au șansa să intre în contact cu lumea din spatele producțiilor de desene animate și să se familiarizeze cu producția acestora. Scopul cursului este ca la final, fiecare cursant să acumuleze cât mai multe dintre noțiunile de bază pentru realizarea proiectelor personale la un nivel cât mai apropiat de calitatea animației profesioniste. Cursanții vor avea ocazia să facă practică la firme din domeniul animației.

Pregătire pentru admiterea în Licee şi Universităţi de Artă

Centrul are în oferta sa şedinţe de pregătire pentru admiterea în licee şi universităţi de artă. Se urmaresc dobândirea și fixarea noțiunilor de bază în desen, culoare și compoziție. Se pune accentul pe studiul proporțiilor, asezarea în pagină, construcție și valorație, respectiv compoziția în culoare, și pregătirea mapei de lucru.

Teambuilding-uri/cursuri de artă corporate

Centrul de Artă MORA va propune o serie de ateliere de artă teambuilding personalizate pentru angajații, managerii și clienții companiei dvs. Temele pentru workshop-uri pot fi ajustate în funcție de destinația pe care o vor avea: relaxare, îmbunătățirea comunicării în echipă, dezvoltarea creativității în jurul țintei business-ului companiei.

Oferta Centrului de Artă MORA conține două tipuri de ateliere de creație diferite prin structură si frecvență :
– TEAMBUILDING WORKSHOPS
– “LEARNING ABOUT ART“ programme for corporate

Arta este o forță în transformarea la nivel individual și la nivel de organizație, un instrument inovativ de business care oferă soluții pentru probleme sau provocări specifice companiilor, dezvoltă aptiudini şi calităţi de adaptabilitate, intuiţie, improvizaţie, care se suprapun noţiunilor tehnice specifice managementului modern şi creează noi valori şi noi paradigme , întampină necesitatea inovaţiei şi flexibilităţii organizaţiei „facing the new challenges of today’s“.

Profesori

Profesorii sunt artişti, manageri culturali, personalităţi active în viaţa culturală românească, cu experienţă pedagogică în educaţia nonformală.

Înscrieri

Vă puteți înscrie oricând în timpul anului la cursurile de artă pentru copii și la cele de pregătire pentru admiterea în licee și facultăți de artă.

Pentru a vă înscrie la cursurile de artă pentru adulți verificați datele de înscriere pe site. Vă recomandăm să vă înscrieți la newsletter pentru a primi informații despre cursurile noastre.

Se poate organiza un curs la cerere în cazul grupurilor de minim 4 persoane.

Pentru teambuilding-uri vă rugăm să ne contactați pentru a stabili o întâlnire.