CUM POTI EXPUNE LA CENTRUL DE ARTA MORA

1.Procedura de aplicație

Centrul de Artă MORA  încurajează participarea artiştilor contemporani atât profesionişti cât şi la debut, indiferent de vârstă, cetăţenie etc. Sunt acceptate lucrări propuse de artişti individuali sau în grup.

1.2 Cum se aplică?

Trimite la adresa de email contact@centruldeartamora.ro următoarele documente:

– Curriculum vitae

– Statementul artistului sau grupului de artişti

– Portofoliu de lucrări în format pdf (max. 30 de pagini)

– Descrierea proiectului propus pentru expunere (format pdf, max 20 de pagini) care să conţină conceptul şi fotografii cu lucrări sau schiţe.

 

2. Lucrări de artă eligibile

 2.1  Originalitatea lucrărilor de artă. Toate lucrările trebuie să fie originale. Copiile şi reproducerile după alte lucrări artistice nu sunt acceptate. Fotografiile, gravurile, lucrările digitale trebuie să fie înseriate. Nu sunt acceptate proiecte ce au au fost expuse în acelaşi format, în cadrul altor galerii sau evenimente cultural-artistice din Bucureşti. Se acceptă expoziţii itinerante care nu au fost vizibile în Bucureşti.

Reprezentanţii Centrului de Artă MORA îşi rezervă dreptul de a refuza lucrările ce încalcă legea copyright-ului.

2.2 Tehnici. Suntem interesaţi de orice modalitate de exprimare artistică – pictură, sculptură, grafică, foto-video, performance, instalaţie etc.

2.3  Dimensiunile lucrărilor:

– lucrări 2D – maximum  200cm (l)  x 300cm (L)

– lucrări 3D fixe – maximum 200cm (h) x 75 cm(l) x 300cm (L)

 

3. Spațiul galeriei

Suntem deschişi către orice experiment artistic atâta timp că nu este afectată structura spaţiului. Readucerea spaţiului la starea originală revine în sarcina artistului/grupului de artişti.

Puteți vizualiza spațiul galeriei aici

 

4. Panotarea

Panotarea lucrărilor se realizează în colaborare cu reprezentanţii Centrului de Artă MORA. Prezenţa artistului/grupului de artişti la panotare este obligatorie. Panotarea expoziţiei se face cu minimum trei zile înainte de data vernisajului.

 

5. Vernisajul

Data şi ora vernisajului şi durata expoziţiei se stabilesc în colaborare cu reprezentanţii Centrului de Artă MORA, în funcţie de agenda de lucru. Prezenţa artistului/grupului de artişti la vernisaj este obligatorie. Deschiderea expoziţiei de către o persoană (critic de artă, curator) din afara Centrului de Artă MORA se face doar cu acordul reprezentanţilor acestuia.

 

6. Promovarea

Centrul de Artă MORA promovează evenimentele pe toată durata desfăşurării lor în mediul online.

 

7. Închiderea expoziției

Închiderea expoziţiei are loc la data convenită cu reprezentaţii Centrului de Artă MORA. Artistului (grupului de artişti) îi revine obligaţia de a elibera spaţiul Galeriei în maximum 5 zile de la închiderea expoziţiei.

8. Taxe

8.1 Varianta 1: Taxa de 500 de lei include găzduirea expoziţiei (30 de zile) şi promovare în mediul online. Artistul (grupul de artişti) are obligaţia de asigura, în acord cu cerinţele Centrului de Artă MORA, protocolul vernisajului, textul expoziţiei şi grafica imaginii evenimentului.

8.2 Varianta 2: Taxa de 1000 de lei include găzduirea expoziţiei (30 de zile), promovare în mediul online, concepere şi editare text expoziţie, grafică imagine eveniment, protocol vernisaj.

8.3 Comisionul pentru vânzarea lucrărilor este de 20% din preţul total.

 

Altele

  • Expunerea în Galeria Centrului de Artă MORA se face în baza unei convenţii scrise.
  • Centrul de Artă MORA nu suportă costurile de transport şi de asigurare a lucrărilor.
  • Programul de vizitare al expoziţiei: Luni – Vineri, 10:00-17:00
  • Expoziţiile din cadrul Programului MORA Emerging sunt susţinute integral de Centrul de Artă MORA