Concurs Foto, Video și Text pentru liceeni cu tema Bucharest IN_Out , Orașul ca iluzie

Publicat: 01 January 1970


Dacă :
 
ești liceean și înveți sau locuiești în București,
ai un telefon cu cameră foto/video sau 
îți sunt mai la îndemână cuvintele,
vezi Bucureștiul un oraș iluzie și
vrei să le arăți și celorlalți creațiile tale sau propriile viziuni asupra orașului,

PARTICIPĂ

Centrul de Artă MORA, a lansat pe 19 octombrie 2017, concursul online pentru liceenii din București – Bucharest IN_OUT, Orașul ca Iluzie.

Liceenii pot participa cu lucrări proprii de fotografie, video și text , pe site-ul www.bucharestinout.ro până la data de 14 noiembrie 2017. Pe 15 noiembrie se anunță câștigătorii. REGULAMENTUL AICI!

Înscrierea se face prin crearea unui cont de participant. Din cont, puteți aplica la secțiunile: foto, video și/sau text: puteți aplica de maxim două ori la fiecare secțiune. Lucrările înscrise trebuie să fie originale, realizate de participanți.

“Zi de zi orașul este o situație, o contradicție, un paradox, fiind simultan ordinar și extraordinar. Din perspectiva colecției de acțiuni repetitive și banale, care se produc și re-produc, orașul pare a fi un sit al rezistenței. Și totuși viața de zi cu zi e în revoluție, nu e doar o poveste spusă de intelectuali către și pentru intelectuali – există magia iluziei apropierii și depărtării, în aceeași măsură, în practica de zi cu zi. Nu întotdeauna suntem fericiții posesori ai unei perspective aeriene, totalizatoare, însă de fiecare dată trăim orașul la nivelul străzii. Consumăm vizual acest oraș ca pe un tărâm personal, prin scuaruri și piețe publice, îl vindem și îl cumpărăm în librării și cafenele, îl investim și planificăm în bănci și panouri publicitare. Iluzia pe care o proiectăm asupra realităților congelate de prea multă planificare, urbanizare, control, mediază adaptarea circumstanțială, pe trasee arareori premeditate altfel decât funcțional.“  Adriana Mereuță -extras din conceptul curatorial.

 

Evaluarea lucrărilor:
Selecția va fi făcută de echipa de management a Centrului de artă MORA.
Criteriile de selecție sunt:

  • Creativitatea și originalitatea conceptului
  • Concentrarea pe tema dată

Lucrările câștigătoare vor fi promovate pe site și pe rețelele de socializare ale Centrului de Artă MORA și ale partenerilor media : Facebook și instagram timp de 2 săptămâni. Toate lucrările înscrise în concurs vor intra în arhiva Bucharest in_out și vor putea fi publicate, cu specificarea autorului, în publicații tipărite sau electronice, situri sau portaluri de net-partenere media sau pot fi folosite de organizatorii concursului, în scopuri de promovare noncomercială. Participanții își păstrează drepturile de autor asupra lucrărilor.

Elevii vor primi diplome de participare.

 


Finanțatori:
Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de catre
Primăria Generală Capitalei prin Centrul de Proiecte Culturale ARCUB

Proiect co-finanțat de AFCN .

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.
Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Parteneri: Pavilion Journal, Comunitatea Reforma, Creative Evolution, Radio România Cultural, Modernism Punct Ro, ART7, Smart FM. Liceele : Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Tehnice Ioan N. Socolescu, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Liceul Dimitrie Paciurea, Colegiul Național Gheorghe Lazăr.